Per mei 2018 treedt de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG, privacyverordening) in werking.

Het doel van deze verordening is het beschermen van persoonsgegevens. Om deze bescherming doeltreffend te maken, bevat de verordening enkele verplichtingen, bijvoorbeeld het opstellen van een register van verwerkingsactiviteiten en het uitvoeren van een Privacy Impact Assessment (PIA). Daarnaast is het van belang de privacyverklaringen up-to-date te houden en verwerkersovereenkomsten te sluiten met partijen.

Een gegeven is al snel een persoonsgegeven, denk bijvoorbeeld aan namen, adressen, IP-adressen, geboortedata, allergieën, (pas)foto’s. Verwerkt u persoonsgegevens? Dan dient u aan de AVG te voldoen.

De AVG gaat dus heel veel organisaties (ook de eenmanszaken, verenigingen en stichtingen) iets aan.

Daarom organiseert Ex Lege B.V. op 17 april 2018 – 20.00 t/m 22.00 – een bijeenkomst over de AVG. Tijdens deze bijeenkomst krijgt u een overzicht van de belangrijkste wijzigingen. U kunt daarna zelf de documenten aanpassen/opstellen of u kunt dit door ons laten doen.

Wilt u (voorafgaand) de kosteloze informatiebrochure ontvangen? Mail dan uw naam en het adres naar privacy@exlege.nl.

Meer informatie? Bekijk onze webpagina [privacy]. Op deze pagina vindt u een overzicht van de diensten en bijbehorende prijzen.

 

Praktische informatie

Spreker
Derya (IT-jurist)

Tijdstip
20.00 – inloop
20.15 – presentatie
21.00 – napraten / discussie

Plaats
Het kantoor van Ex Lege B.V.
Koningsweg 21, 9731 AN Groningen

Aanmelden
www.exlege.nl
privacy@exlege.nl
050 205 33 22

Tenzij anders overeengekomen, worden uw gegevens na de bijeenkomst en/of na het versturen van de brochure definitief verwijderd.